Als het gaat om autoverzekeringen, wil je er zeker van zijn dat je precies weet wat voor soort dekking je krijgt. Immers, als het gaat om een ongeluk of een ander incident met je auto, dan is voorbereid zijn de sleutel. Daarom moet je het verschil weten tussen WA en all risk verzekering. Laten we in de details duiken. 

WA verzekering 

Kort gezegd dekt een WA autoverzekering schade die je veroorzaakt aan het voertuig of eigendom van iemand anders. Dit omvat alle schade die kan zijn veroorzaakt door iemand die met jouw toestemming in jouw auto rijdt. Daarnaast dekt dit type verzekering ook verwondingen die anderen oplopen door een ongeluk waarbij jouw voertuig betrokken is. Het dekt geen schade aan je eigen auto of verwondingen die je bij een ongeluk oploopt. 

All Risk verzekering 

Aan de andere kant is een all risk verzekering iets uitgebreider dan een WA-verzekering. All risk dekking biedt bescherming tegen diefstal, brand en bepaalde natuurrampen (zoals overstromingen), naast dezelfde dekking als een WA-verzekering voor schade en letsel door ongelukken met je auto. 

Het verschil 

Het belangrijkste verschil tussen deze twee soorten polissen is dat WA alleen schade aan andermans eigendom of letsel aan een andere persoon bij een door jou veroorzaakt ongeval dekt; terwijl all risk alles dekt van diefstal/brand/natuurrampen en ook beide bij een ongeval betrokken partijen dekt – de bestuurder en ieder ander die met zijn eigendom of persoon bij het incident betrokken was. Met andere woorden, als er iets met je auto gebeurt buiten een botsing met een ander voertuig of persoon, dan zal all risk dekking je rug dekken!  

Conclusie

Als het erop aankomt, is de keuze tussen WA en all risk autoverzekering een persoonlijke beslissing, gebaseerd op hoeveel dekking je wilt en hoeveel geld je bereid bent uit te geven aan je maandelijkse premiebetalingen. Echter, het begrijpen van de verschillen tussen deze twee polissen kan helpen ervoor te zorgen dat je het juiste type verzekering krijgt voor je behoeften – en jezelf wat problemen besparen in de toekomst! Inzicht in wat elke polis biedt, kan je gemoedsrust geven in de wetenschap dat je gedekt bent, wat er ook met je auto gebeurt! Bereken snel je autoverzekering